FOLI trade center Печат Е-мейл

"FOLI център" представлява модерен търговско-административен комплекс. Намира се на ул. "Патриарх Евтимий" 12 (карта) срещу хотел "България". Комплексът се отличава с високо технологичен дизайн и функционалност. Сградата е развита на пет надземни нива и едно подземно. Разгънатата застроена площ е 2300 кв. м, от които 800 кв. м са търговска част, 900 кв. м - офисна и 500 кв. м - подземен паркинг с 14 паркоместа.

Търговската част  заема партера и първия етаж. Плановата схема на търговския комплекс е подчинена на централното влизане. Двете търговски нива са обединени от общо вътрешно пространство, в което са разположени ескалаторите.

Подът и осемте централни колони, поддържащи основния обем, са изпълнени от инокс, висококачествен бял и черен гранит.

На всяко ниво колоните завършват с капители (общо 16 на брой), които са изработени от ефектен естествен  камък - "алабастър", имащ свойството да пропуска светлината. Така, тези елементи освен декоративна функция, играят роля на художествено осветление. С алабастърни светлинни "бучки" са декорирани и парапетите - съчетание на метал и стъкло, както и три тела на окачения таван. Естественият цвят на алабастърните тела (специално произведени за обекта) придава на интериора едновременно класическо и модерно звучене, допълнителна индивидуалност и уникалност.

Подът е декориран с иноксови метални елементи, които подчертават контраста между основните изразни средства - метал, стъкло и гранит.

Инсталирана е  кабелна TV, интернет, телефон, СОТ  и пожароизвестяване. Всички общи части са под наблюдение от записващи камери.
Централната климатизация и вентилация осигуряват постоянна температура и свеж въздух през цялата година. Цялата търговска част е озвучена с професионална HI-FI техника. Осветлението е възложено на PHILIPS.
Последните три нива са решени с по три офиса. Подходът към тях се осъществява чрез общо фоайе на партера и самостоятелен вход.

Комуникацията е решена със стълбище с луксозно изпълнение от тъмно сив гранит и луксозен асансьор за 8 лица, пригоден за инвалидни колички, обслужващ всичките шест нива на сградата, включително и търговската.

Контролът на достъп до офисните етажи е чрез видеодомофонна уредба и елбрава на входа. Общите части също са озвучени с HI-FI техника . Настилката на офисите е изпълнена от цветен гранит. Отоплението и охлаждането са осигурени от инверторни климатици DAIKIN. Офисите са оборудвани с кабелна TV, LAN мрежа за интернет, СОТ, пожароизвестяване и телефонна централа.

Дограмата е от алуминиев профил и стъклопакет с прекъснат термомост Exalco.


техническа информация и разпределение на етажите

{gallery}/foli{/gallery}
 
 
FOLI trade center

"FOLI център" представлява модерен търговско-административен комплекс. Намира се на ул. "Патриарх Евтимий" 12 (карта) срещу хотел "България". Комплексът се отличава [ ... ]


комплекс "Черни Връх"

Комплекс "Черни връх", се намира на входа на кв. Драгалевци, гр. София на 500м. от Околовръстен път и 300м. от магазин "Фантастико". Разположен е върху ъглов парцел със  [ ... ]