вилно селище Родопски Къщи Печат Е-мейл

Чепеларе е градът с най-голяма надморска височина в България. Той е разположен на височина 1100 метра в планината, по двата бряга на река Чая или още известна като Чепеларска река. Отвсякъде е заобиколен от невероятни борови гори, а на места могат да се видат и своеобразни алпийски пасища. Местното население е около 6000 хил. души.

Чистият въздух и спокойната атмосфера в градчето водят посетители, както през зимата, така и през лятото. Чепеларе се характеризира с многобройни слънчеви дни, резултат от средиземноморското климатично влияние. За радост обаче на любителите на зимните спортове, снегът се задържа дълго - до 120 дни.

Чепеларе е разположен на 10 км. северно от курортния комплекс Пампорово и на приблизително 75 км. южно от Пловдив. Близостта му с Пампорово е добра възможност за посетителите на малкото градче да натрупат впечатления и за различните атракции и услуги, които се предлагат в известния български курорт.

Тук са и най-подходящите в страната трасета за ски-бягане и биатлон. Тези, които не разполагат със зимна екипировка, трябва да знаят, че покрай пистата "Мечи Чал" и в хотелите, има ски-гардероби, които предлагат ски, сноуборд и шейни. Интересна туристическа атракция представляват кучешите впрягове, а също и трасето за моторни шейни с дължина 20 км.

Важно е да се знае, че предстои изграждането на общ ски център между Чепеларе и Пампорово. Проектът предвижда две нови писти и вече завършен четириседалков лифт от Чепеларе до връх Мечи чал с капацитет 2000 души на час. Любителите на зимните спортове ще могат да ползват и два нови влека, оръдия и система за изкуствен сняг и осветяване на пистата в местността Стената на Пампорово. Чепеларе ще бъде и изходна точка към Пампорово с лифт, а разстоянието ще отнема 27 минути. В проекта се предвижда и изграждането на лифт от Пампорово до връх Мечи чал.

В близост до градчето има множество интересни места, като Чудните мостове, резервата Момчиловски дол, Смолянските езера и Орфеевите скали, които си струва да се видят. Тези, които имат енергия за още, могат да отидат на най-далечното възможно място като посетят Националната астрономическа обсерватория в Рожен, разположена на 14 км. от Чепеларе.

Комплекса е разположен на площ от 5,4 дка. в югозападната част на гр. Чепеларе. Обособен, като самостоятелен жилищен раойн, със самостоятелни улици, парко места, зони за отдих и др. Състои се от 20 самостоятелни къщи, като всяка има и прилежащо дворно място към нея.

Къщите са семеен тип, масивни и конструктивно съобразени с климатичните условия на региона.

Изпълнението им е в две големини на квадратура, в зависимост от нуждите и потребностите на купувача.

12 къщи са на площ от 143,37 кв.м., и 8 са на площ от 110,41 кв.м.

Всички къщи са на две нива, като всяка има самостоятелни тераса и дворно място. По големите къщи са с три спални, а по-малките с две. Разположени са на живописен склон близо до борова гора и в непосредствена близост до долна станция на ски лифта за връх Мечи чал.

Близоста до ски съоръженията и същевременно местоположението на селището в рамките на града, го правят уникално като панорамен изглед и разположение.

Пространственото изпълнение на отделните къщи са съобразени с формата на релефа и по този начин всяка от тях се вписва в общата архитектурна визия на селището, със самостоятелен пътен достъп, обособяване на дворните места като самостоятелни терени, оградени с лека дървена ограда и подравнени.


техническа информация на къщите в PDF формат

www.rodopihouses.com

{gallery}rodopi{/gallery}
 
 
FOLI trade center

"FOLI център" представлява модерен търговско-административен комплекс. Намира се на ул. "Патриарх Евтимий" 12 (карта) срещу хотел "България". Комплексът се отличава [ ... ]


вилно селище Родопски Къщи

Чепеларе е градът с най-голяма надморска височина в България. Той е разположен на височина 1100 метра в планината, по двата бряга на река Чая или още известна ка [ ... ]